Nature-Klik
Discover Nature Through Your Lens

Servië Hop, Bijeneter, Scharrelaar, Roodpootvalk, Torenvalk, Ral- , Purper-, Blauwe reiger en Kwak, Eenden, Klauwier, Futen 7-Daagse Tour


VASTGESTELD VERTREK: LENTE (20 juni – 27 juni 2021) //// Prijs: € 1185,-

 Subotica Sands is een landschap van uitzonderlijk aanzien in Servië. Het gebied strekt zich uit over het uiterste noorden van Bačka in de gemeente Subotica en heeft een oppervlakte van 53,70 km². De huidige golvende zandduinen zijn het resultaat van de grote verplaatsing van zand veroorzaakt door overmatige begrazing van vee. De huidige mix van bossen, steppen en moerassen, gecombineerd met de oevers van de rivier de Kires, maken dit gebied tot de meest kwetsbare zandduin habitat in zijn soort in Europa. Fauna: In deze unieke omgeving leven ongeveer 170 verschillende vogelsoorten. Daarom maakt het gebied deel uit van het internationaal belangrijke vogelbeschermingsprogramma.

Onze Gastheer:  Levi is van 1999 geboren en opgegroeid in Szabadka (Servië). Hij leerde van zijn ouders te leven in en met de natuur en begon daar met fotograferen. Hij ontwierp hutten om zo de dieren en vogels te kunnen observeren en fotograferen. Voor hem is natuurfotografie een vorm van zelfexpressie met als doel mensen milieubewust te maken. Daarnaast kan hij zijn creativiteit kwijt in  unieke momenten in de natuur.

Photographer Prizes:

Young nature photographer of the year in Hungary 2015 & 2016; Best bird photographer of the year in Serbia 2016,; International Balkan Green Belt photo contest & Serbia 2017; Genius photo-contest winner 2015, 2016,2017: VATT Talent award 2016

 Programma

 Dag 1 – Aankomst

Aankomt in Belgrado. Uw check-in is afhankelijk of u verblijft in een hotel.  Na het inchecken kan het fotoavontuur beginnen. U kunt per dag aangeven welke hutten u wilt bezoeken en/of wat uw doelsoorten zijn. ’s Avond delen we  de deelnemers over de hutten in voor de volgende dag. Uw wensen komen dus zeker aan bod.


 • Wespendief
 • Zwarte ooievaars
 • Havik
 • Hoopoo chick
 • Hoopoo
 • Kleine Zilverreiger
 • kwak
 • Night heron
 • Purperreiger
 • Ralreiger
 • Redfooted falcon
 • Rollers
 • Scharrelaars

                                          Schuilhutten 

-      1x Torenhut

-      2x waterkant hut

-      3 boshutten

-      Veldhut voor de Hop

-      Mobiele hutten voor Bijeneters

Hut 1 – Torenhut

De tour begint altijd vroeg. De torenhut is ca. 3 meter hoog gelegen tussen bomen met een aantal nestkasten waar de Roodpootvalk, Scharrelaar, Kauwen en Spreeuwen verblijven. U kunt prachtige foto’s maken op ooghoogte. De vogels maken veel gebruik van speciale takken die door ons geplaatst zijn waardoor ze vrij zitten en u een mooie achtergrond kan realiseren.

Hut 2 – Bijeneterkolonie

In dit gedeelte van Servie vind u de grootste Bijeneterkolonie van Zuid Europa. Vanuit mobiele schuilhutten maakt u de mooiste foto’s.

 Hut 3/4/5 –Boshutten

Door het zandgebied is water schaars, Veel vogel komen dan ook bij de hutten om te badderen en te drinken. De Zomertortel, Spechten, Vinken, Zangvogels als de Withalsvliegenvanger en Nagtegaal maar ook de rovers als de Sperwer en de Havik bezoeken onze hutten regelmatig.

Hut 6 – De Hop

In een speciale hut waarvoor nestkasten zijn geplaatst vindt de Hop zijn broedplek. U kunt de vogel ongestoord fotograferen terwijl deze aanvliegt en als de jongen groot genoeg zijn met de kopjes uit de nestholte komen.

 Hut 7/8 – Hutten aan het water

We hebben 2 waterhutten voor u beschikbaar. Eén waar u zelfs liggend op de hoogte van het wateroppervlak kunt fotograferen. In de vijvers voor de hut zetten we veel vis uit. Reigers, eenden, futen en andere watervogels genieten hier vaak van een makkelijke maaltijd waardoor uw kansen worden vergroot en prachtige plaatjes kunt schieten.

 Dag  7-Transfer en vlucht naar huis

De vlucht naar Nederland gaat redelijk vroeg dus vroeg opstaan en afreizen naar Belgrado voor de terugvlucht. U zult nog lang nagenieten van dit fotoavontuur en blijvend genieten van de foto’s


Inbegrepen

Niet inbegrepen

-      Volpension

-      Vlucht naar Belgrado

-      Accommodatie 3*

-      Verzekeringen

 -     Transfers

-    Persoonlijke uitgave

-      Ondersteuning & Belastingen  &  organisatieMeer informatie of Boeken klik hier