Nature-Klik
Discover Nature Through Your Lens

SLOVENIE BRUINE BEER, AUERHOEN, KORHOEN, SPECHTEN, WATERSPREEUW & UILEN 7 DAGEN TOUR 


VERTREK: APRIL 2022

Algemene Informatie:

Het eerste deel is niet een geeigende hutten reis. We verplaatsen ons met de auto en normale wandelingen brengen ons op de plaats van bestemming. De tour begint in de ongerepte natuur van de regio Koroska, een van de Sloveense regio's in het noorden van Slovenië, aan de grens met Oostenrijk. Het staat bekend om zijn ongerepte bergnatuur en uitgestrekte bossen netwerk van bergwegen.  De laatste 2 dagen reizen we door naar de Kocevje regio voor het fotograferen van Bruine Beren.

We raden u aan zeker de landschapsfotografielens in te pakken. De uitzichten, bergmeren en bossen zijn prachtig.

Programma:

Day 1 – Aankomst / Zwarte Specht / Witbuik Waterspreeuw

Aankomst met de auto. Onze tour en eerste dag start in Noord Slovenie in de regio Koroška. Onze focus ligt deze eerste dag op de Zwarte Specht en de Waterspreeuw.


  • Auerhoen
  • Pygmee uil
  • drieteen specht
  • Pygmee uil
  • Bruine Beer
  • Auerhoen
  • Korhoen
  • Alpen Sneeuwhoen
  • Bruine Beer Dag 2 – Auerhoen / Drieteenspecht/ Notenkraker

We starten vroeg rond 04:00 uur. Vroeg in de morgen reizen we af naar de berg Uršlja Gora en verwachten het Auerhoen. In de ongerepte Sloveense natuur wachten we geduldig en stil. Na de ochtendsessie gaan we verder de berg op richting de top (1699m) om de Drieteen Specht te fotograferen. en de Notenkraker. We blijven hier tot de zon langzaam ondergaat en onderwijl genieten we van het prachtige uitzicht vanaf de top. Vergeet dus ook zeker uw landschapsfotografielens niet  

Dag 3 – Pygmy- (Glaucidium passerinum)  en Boreal Owl (Ruigpoot uil)  / Hazelhoen / Gemzen / Korhoen / Alpensneeuwhoen

Vandaag ligt de focus op de kleine uitlen (Pygmy owl and the Boreal owl)  met enig geluk vinden we onderweg al het Hazelhoen. Daarna gaan we de Peca berg op voor de Uilen, Spechten, Auerhoen en Gemzen.  Als we hoog genoeg gaan is er de kans het Korhoen en het Aplensneeuwhoen tegen het lijf te lopen. We blijven tot zonsondergang op de berg en genieten van prachtige uitzichten.

 Dag 4 – Auerhoen / Korhoen en Uilen (Pygmy-, Boreal owl)

Het is de dag van uw keuze. We richten ons speciaal op het Auer- en Korhoen daarnaast gaan we ook voor de uilen. U zult begrijpen dat  het normaal is dat dit soort vogels een speciale benadering nodig hebben en dat de natuur ons behulpzaam is. Daarom plannen we deze extra dag in om de kansen op  prachtige foto's te vergroten.

Day 5 – Oeraluil/ Bruine Beer

Weer een vroege ochtend .... Onze gidsen weten prachtige plekken om de Oeral uil te fotograferen. Daarnaast kunnen vele bosvogels worden gefotografeerd in de ochtend sessie. In middag gaan we de schuilhut in om de Bruine beer te fotograferen en we eindigen met een laat diner.

 

Day 6 – Ural owl/ Brown Bear

Hoogtepunt van deze trip en zeker een onvergetelijke ontmoeting is wel de confrontatie met de koning van de bossen de bruine beer in zijn natuurlijk habitat.  De Bruine Beer is een permanente bezoeker in de uitgestrekte bossen van regio. Notranjska. Dag 6 is gelijk aan dag 5.

Day 7 – Brown Bear

Onze laatste dag in Slovenie en ook deze dag spenderen we aan de ontmoeting met de Bruine Beer. Vanuit de (veilige) hutten is dit weer een dag om perfecte foto's te maken van dit unieke dier en onze Sloveense avontuur af te sluiten! Inbegrepen

Niet Inbegrepen

-     Volpension

-     Single supp. 20 EUR p/d p/p)

-     Accommodatie 3*

-     Persoonlijke uitgaven

-     Gids begeleiding de hele dag

-     Verzekeringen

-     Lokale Transfers

   Vlucht naar Ljubljan

-     Ondersteuning & Belastingen Organisatie

-     Transfer van en naar het vliegveld € 100,-Meer Info nodig en/of boeken... Klik Hier