Nature-Klik
Discover Nature Through Your Lens

SLOVENIE: BRUINE BEER, AUERHOEN, KORHOEN, SPECHTEN, WATERSPREEUW & UILEN

6 VOLLE FOTODAGEN DAGEN TOUR 1585,-


VERTREK: 15 APRIL 2022

Programma:

Dag 1 – Aankomst

Aankomst in de ongerepte natuur van de regio Koroska, een van de Sloveense regio's in het noorden van Slovenië, op de grens met Oostenrijk.. Je komt rond 18.00 uur ter plaatse aan. Je tour wordt gestart met een diner. Terwijl je geniet van de lokale gerechten, geeft  onze gids een korte briefing heeft over je volgende dag en in het algemeen over je tour.

  • Auerhoen
  • Pygmee uil
  • drieteen specht
  • Pygmee uil
  • Bruine Beer
  • Auerhoen
  • Korhoen
  • Alpen Sneeuwhoen
  • Bruine Beer


Dag 2 / Zwarte specht / Waterspreeuw

Op de eerste foto dag richten we ons vooral op de Zwarte Specht en de Waterspreeuw.

Dag 3 – Auerhoen / Drieteenspecht / Notenkraker

De tour begint om 4.00 uur. In de vroege ochtend gaan we richting de berg Uršlja gora en wachten op het Auerhoen. In de ongerepte  Sloveense natuur zullen we geduldig zijn en rustig afwachten. Na de ochtendfotosessie gaan we naar de top van de berg Uršlja gora (1699m) om een ​​Euraziatische Drieteenspecht en de Notenkraker te vinden. We blijven tot zonsondergang en genieten van het prachtige uitzichtpunt vanaf de top van de berg.

Dag 4 – Dwerg- en Ruigpootuil / hazelhoen / gemzen / korhoen / Alpensneeuwhoen

Dag 4 zal in het teken staan ​​van de Dwerguil en de Ruigpootuil en ook als we geluk hebben kunnen we Hazelhoen (Tetrastes bonasia) op de weg of langs de weg zien. Dan gaan we de berg Peca op voor de uilen en spechten en ook zijn er Auerhoen en de Gemzen. Als we hoog genoeg gaan, kunnen we het korhoen en misschien het Alpensneeuwhoen zien. 

Dag 5 – Auerhoen / Korhoen en uilen (Pygmy, Boreaal)

Het wordt een dag naar keuze. We mikken op Auerhoen, Korhoen en Dwerg- en Ruigpootuil. Het is uw keuze in welke richting we gaan. Het is heel normaal dat we voor dit soort vogelsoorten een speciale aanpak en veel hulp van de natuur nodig hebben. Daarom is deze extra dag altijd handig voor een mooie foto.Dag 8 – Vertrek

Dag 6 – Oeral uil/bruine beer

We zullen vroeg in de ochtend beginnen. Onze gidsen kennen een aantal geweldige plekken om een ​​foto te maken van een Oeral-uil. De dag zal ook gereserveerd zijn voor alle andere bosvogelsoorten in de ochtendfotosessie. In de middag hebben we tijd voor het fotograferen van bruine beren vanuit onze speciale hutten.

Dag 7 – Oeral uil/bruine beer

Hoogtepunt van deze reis zal zeker de Bruine beer zijn. Een ontmoeting met het dier in zijn natuurlijke omgeving is zeker een onvergetelijke, buitengewone ervaring. Bruine beer is een permanente bewoner in uitgestrekte bossen in de regio Notranjska en zij zijn de echte koningen in onze bossen in Slovenië. Inbegrepen

Niet Inbegrepen

-     Volpension

-     Single supp. 20 EUR p/d p/p)

-     Accommodatie 3*

-     Persoonlijke uitgaven

-     Gids begeleiding de hele dag

-     Verzekeringen

-     Lokale Transfers

   Vlucht naar Ljubljan

-     Ondersteuning & Belastingen Organisatie

-     Transfer van en naar het vliegveld € 100,-Meer Info nodig en/of boeken... Klik Hier